Energetische massage behandelingen

Energetische Massage

Anders dan bij de klassieke massage is een energetische massage veel meer gericht op het ‘energetische- of gevoelsniveau’ van de mens.
Een energetische massage is een van de natuurlijkste manieren om je van stress te ontdoen. Het richt zich op de energiestroom in het lichaam en op de bewustwording van verschillende sensaties (denk aan koude, warmte, druk, pijn, jeuk, tintelingen, genot, openheid of geslotenheid enz.) Tijdens een energetische massage wordt je uitgenodigd om te voelen wat er is. Door je aandacht naar binnen te richten en te voelen kun je je bewust worden hoe het er is. De gedachten, herinneringen of emoties die hierbij naar boven komen kunnen een bewustwordingsproces op gang brengen Het gaat erom deze te herkennen, erkennen en te aanvaarden als een deel van jezelf. Zo komt er heling op gang en is er weer ruimte voor alle levensenergie die door je heen kan stromen.

Chakra Massage

Het woord chakra komt uit het Sanskriet (het oude Indië) en betekent rad of schijf.
De energie die door ons lichaam stroomt wordt geleid via energiebanen, ook wel meridianen genoemd. In deze banen zitten bepaalde punten waar de energie een ophoping bereikt. Deze energiepunten worden aangeduid met chakra’s. Aan de voor- en achterzijde van het lichaam zitten zeven van die hoofdchakra’s. Chakra’s hebben grote invloed op het psychisch en lichamelijk evenwicht.
Vaak wordt energie van bepaalde chakra’s onderdrukt of geblokkeerd, waardoor men uit balans kan raken.
Wanneer we reageren door emoties, gedragingen of gebeurtenissen dan zullen bepaalde delen van het menselijk lichaam meer energie mobiliseren dan andere lichaamsdelen.
Wanneer je reageert vanuit angst zal dat meer voelbaar zijn in de onderste regionen. Boosheid zit meer ter hoogte van de maag. De hartchakra heeft alles te maken met liefde, contact maken met jezelf en anderen en meer analytische zaken voel je het meest in de hogere regionen.
Terwijl je ligt worden de handen van de behandelaar eerst boven en daarna op de chakraplaatsen gelegd. Hierbij kun je van alles waarnemen zoals, beelden, kleuren, sensaties zoals onrust, pijn, rust, vredigheid, blijdschap of verdriet. Iedere chakra staat voor een andere fase in je leven en heeft dus ook haar eigen energie.

Holistic Pulsing

Holistic pulsing is een bijzondere therapievorm met grote dieptewerking, die bovendien buitengewoon aangenaam is. Omdat het een holistische therapie is, heeft het iedereen iets te bieden. Holistic pulsing kan voor allerlei doeleinden worden toegepast, bijvoorbeeld om bij stress en spanningen of fysieke pijnen en stoornissen diepe ontspanning te brengen want de behandeling werkt rechtstreeks in op blokkades in het lichaam.
Naast de behandeling van fysieke klachten is holistic pulsing zeer heilzaam bij emotionele trauma’s of problemen als acute paniektoestanden, chronische depressies en relatieproblemen. Vooral jonge kinderen reageren snel en gemakkelijk op holistic pulsing.
Bij pijn is holistic pulsing verreweg de zachtste manier voor het bevorderen van de circulatie van helende lichaamsvochten waardoor het genezingsproces zowel bij chronische als acute aandoeningen wordt versnelt.
Een sessie duurt een uur en is voor u vooral heerlijk ontspannend.