Oosterse massage behandelingen

Voetreflexologie

Ook voetreflexzone therapie is een Oosterse massagetechniek. Het is tevens een ervaringstherapie.
De voeten reflecteren, net als onze oren en handen, het gehele lichaam. De voeten zijn dan ook een zeer effectief onderdeel van ons lichaam om te masseren.
Zo masseren we met een voetmassage dus niet alleen de voeten zelf, maar indirect het gehele lichaam. Een voetreflex-massage duurt ongeveer een uur. Het is heerlijk ontspannend voor jou, terwijl er ondertussen aandacht wordt besteed aan héél je lijf.
Een voetreflex behandeling herstelt de balans in je lichaam. Het helpt vaak goed bij o.a. darm problematiek zoals obstipatie en diarree, overspannenheid en burn-out, hoofdpijn/migraine, astmatische klachten etc. maar ook bij bijvoorbeeld nek- en schouderklachten.

Cupping

Cupping is een intensieve en daardoor zeer effectieve manier om spierspanning op te heffen en vastzittend bindweefsel los te maken.
Bovenop en rondom de pijnlijke spieren wordt de huid en het bindweefsel stevig gestimuleerd door middel van het vacuüm zuigen van het cupping glas. Het onderliggende gebied wordt hierdoor extreem goed doorbloedt en door de reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning. De cup wordt vacuüm gezogen en in een trekkende beweging over de huid getrokken in de richting van het bindweefsel cq spierverloop van de energiebanen. De eerste strijkingen kunnen wat pijnlijk zijn omdat het onderliggende weefsel verstoord is.
Doordat de huid vacuüm getrokken wordt, wordt er histamine en endorfine aangemaakt waardoor het behandelde gebied min of meer wordt verdoofd.
Cupping is niet alleen effectief bij spier- en gewrichtsklachten maar ook bij o.a.: astma, bronchiale klachten, fibromyalgie, huidproblemen, hardhorendheid, oorsuizing, duizeligheid, rugpijnen, vastzittende kou en verkoudheid.
De behandeling is niet altijd geschikt wanneer je hoge bloeddruk hebt of zwanger bent.
Geef dit dus van te voren aan!

Guasha

Guasha is heel oude Oosterse behandelmethode die onder veel verschillende namen bekend is. Bij een Guasha behandeling wordt er met een jade steen of koehoorn over de huid geschraapt waardoor de afvalstoffen die in het bindweefsel terecht zijn gekomen weer teruggehaald worden naar de huid.
Hierdoor krijgt u de rood/paarsachtige strepen in de huid zoals u op de foto kunt zien. Schrik niet! De huid is niet kapot! Het zijn afvalstoffen en die zitten in de huid. Het ziet er misschien naar uit maar het is absoluut geen onplezierige behandeling. Integendeel, de meeste mensen vinden het fijn en u knapt er juist erg van op!
Een zeer effectieve methode om een betere doorstroming van bloed en energie te verkrijgen waardoor organen en zenuwstelsel beter kunnen functioneren. Door vervolgens veel water te drinken worden afvalstoffen en toxines afgevoerd.
Guasha kan bij meer dan 400 klachten/ziekten worden toegepast. Zowel als een preventief middel, als een middel om daadwerkelijk een klacht te verhelpen of om een ziekte te verlichten /genezen.

Heb je last van:

 • Pijnsyndromen
 • Nek- en Schouderklachten
 • Hoofdpijnen en migraine
 • Rugklachten
 • RSI
 • Stress, Burn-out
 • Reumatische klachten
 • Astma
 • Verteringsstoornissen
 • Stofwisselingsstoornissen
 • Hoge bloeddruk
 • Chronische Vermoeidheid

Maak dan eens een afspraak voor een Guasha behandeling en sta versteld van het resultaat!

Reiki

Reiki, een Japans begrip, betekent letterlijk ‘universele levensenergie’. Reiki is een methode waarbij door handoplegging genezende energie wordt doorgeven.
Het is een vrij eenvoudige methode waar in korte tijd grote successen mee geboekt worden. De persoon die behandelt, ‘de gever’ legt zijn handen op het hoofd, lichaam en de benen van de ontvanger. Via de handen stroomt de helende energie naar de ontvanger toe.
Genezen door energie overbrengen is in feite zo oud als de mensheid. Het resultaat na het ontvangen van Reiki is een verbetering van gezondheid en welzijn: lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel.
Reiki werkt, altijd, ook als je er niet in gelooft en ook als je het niet begrijpt. Het is er gewoon, steeds weer, in je leven en het ondersteunt je.

Stoelmassage Shiatsu

Een stoelmassage is een korte massagebehandeling van 15 minuten waarin op hoofd nek rug en armen belangrijke meridiaanpunten worden aangeraakt en geactiveerd. Deze punten staan in contact met uw organen en middels het indrukken van deze punten worden uw organen aangezet tot werken. Dit zorgt voor een betere doorstroming, aanvoer van vers, zuurstofrijk bloed waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en uw lijf beter in balans komt. Een heel prettige en snelle manier om u fitter, energieker en relaxter te voelen.
Ook kan ik de stoel gebruiken voor oliemassages van hoofd, nek en rug. Dit is vooral voor mensen die om wat voor reden dan ook moeilijk op de behandeltafel kunnen plaatsnemen. Denk bijvoorbeeld aan hoogzwangere vrouwen, of mensen met evenwichtstoornissen.