Samenwerking
osteopate Kim bij Masaka

Kim van der Veen

Osteopathie baseert zich op het concept dat de mens een anatomische en fysiologische eenheid is. Structuur en functie beïnvloeden elkaar wederzijds via bloedvaten, zenuwen, lymfe, spieren en het skelet. Deze systemen werken samen om het lichaam gezond te houden of om een ziekte te lijf te gaan. Functioneert een deel van het lichaam niet goed, dan beïnvloedt dat ook de rest. Een osteopaat benadert het lichaam daarom als één geheel.

Susan Johannes

Susan Johannes

Even voorstellen: mijn naam is Susan Johannes en geef met liefde de Klankschalen-meditatie bijeenkomsten in Leende samen met Karin,

inmiddels alweer een paar jaar met heel veel plezier.

Sinds december 2017 mag ik u welkom heten bij Masaka met mijn praktijkkwaliteiten voor iedereen.

U kunt een afspraak maken voor:

guashatherapie, klankschalenmassage, duurzaam definitieve ontharing dmv enzymen(vrouw/man), warme kruidenbuidelmassage op u afgestemde biologische kruiden en nog veel meer zie mijn website

Wij organiseren geregeld informatiedagen en leuke acties.

Aanmelden kan via mijn e-mail.

Gidi Jacobs

Gidi Jacobs

Voedingscoach
Gidicoaching

Door persoonlijke begeleiding en een plan op maat ga ik jou laten stralen, vanbinnen en buiten.

Eigenlijk geef ik jou alle tools om je eigen voedingscoach te worden. Zodat je mij niet meer nodig hebt om gezond en vol levenslust te worden en te blijven!

psychotherapie door Anneke, samen werkend met Masaka

Anneke Notermans

Klinisch Psycholoog
Psychotherapiepraktijk Notermans

Mijn naam is Anneke Notermans en ik heet u van harte welkom op de website van mijn praktijk. Ik overleg graag met u wat ik voor u kan betekenen. De praktijk biedt zowel binnen Generalistische Basis GGZ als Specialistische GGZ behandeling voor volwassenen vanaf achttien jaar. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar heeft u altijd een verwijzing van uw huisarts nodig.

Mindfullness training door Mariska

Mariska Baauw

Mindfulness
De Open Ruimte

Overal hoor je de term mindfulness tegenwoordig. Maar wat is het nou precies? In het hier en nu aanwezig zijn, je aandacht leren richten in dit moment, maar hoe doe je dat dan? In de mooie ruimte van Masaka geef ik met veel plezier introductie workshops en trainingen mindfulness.

Wil je meer lezen over wat mindfulness inhoudt en over wie ik ben, kijk dan op mijn Website!

WhatsApp Image 2019-12-18 at 18.22.32

Iveta Husanova

Yoga

Mijn naam is Iveta en ik ben Tsjechisch van oorsprong. Op mijn twintigste levensjaar kwam ik naar Nederland om hier te studeren en mezelf verder te ontwikkelen. In het kader van mijn afstuderen aan HBO Toegepaste Psychologie heb ik een onderzoek verricht naar effecten van yoga als therapie bij kinderen. De combinatie van psychologie en yoga is sindsdien mijn passie geworden. Daarnaast heb ik ook een opleiding van Sensi Therapie (werken met energie) gevolgd. In mijn werk als yogadocent en yogatherapeut combineer ik dagelijks deze drie disciplines om de lichamelijke en geestelijke bewustwording van mijn klanten te vergroten. Inmiddels werk ik niet meer alleen met kinderen maar geef ik individuele en groepslessen ook aan tieners, volwassenen, (licht dementerende) ouderen en kinderen met een beperking.
Yoga is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een gevarieerde fysieke inspanning in combinatie met mentale ontspanning. Van yoga worden je lichaam en geest sterker, gezonder en meer flexibel.
Mijn yogalessen kunnen het beste omschreven worden als Flow/Mindful Yoga, een aangename en intensieve manier van bewegen in samenspel met diepe ontspannende ademhaling. Tijdens de lessen wordt er voornamelijk aandacht besteed aan bewustzijn van je lichaam en je adem. Je leert op een zachte manier je lichaam kennen en op de juiste manier te gebruiken tijdens de verschillende houdingen. Wat je over jezelf leert op de mat vertaald zich gelijk naar je leven buiten de mat. Je ontdekt bijvoorbeeld waar je de spanningen van dagelijkse leven in je lichaam vastzet en leert deze te verzachten en loslaten. Of je onderzoekt juist hoe je meer kracht en stabiliteit in je bekken kan creëren. Daarnaast brengt het beoefenen van yoga ook ontspanning van de geest met zich mee.
De les wordt opgebouwd uit diverse staande, zittende en liggende houdingen. De houdingen vloeien in elkaar over en hebben een fijne dynamiek. Door je aandacht te richten op de samenspel van je adem en de beweging ontstaat er een “flow”, een gevoel van rust en verbinding. De yogahoudingen worden in de lessen regelmatig herhaald maar steeds in een andere combinatie zodat de lessen uitdagend blijven. Elke les wordt afgesloten met een ontspanning waarin alle houdingen nog doorwerken in je lichaam.