Therapeutische massage behandelingen

Massagetherapie

Tijdens een holistische massage therapie sessie wordt je gemasseerd met als doel lichaam en geest weer in balans te brengen.
Mensen komen vaak binnen met fysieke klachten. Ze zien die klacht als een op zichzelf staand iets. Echter, dat een fysieke klacht directe invloed heeft op de geest en anders om weet men vaak niet.
We zijn de gehele dag met ons hoofd bezig en vergeten vaak dat de psychische stress die we opdoen directe gevolgen heeft voor de lichamelijke gezondheid. Je lichaam en je geest zijn één geheel en reageren dus op elkaar.
Tijdens een therapeutische sessie is het doel niet het wegmasseren van de klacht maar juist het voelen en het je bewust worden van wat jouw lichaam je te zeggen heeft. Zo begint een behandeling met een lichaamsbewustwordingsoefening. Ik zal je vragen stellen die je dieper bij je gevoel brengen zodat je bij jouw kern uitkomt. Dit kan gepaard gaan met emoties, herinneringen, beelden geuren kleuren etc.
Ik zal je opzoeken, uitnodigen, confronteren en uitdagen om naar jezelf te gaan kijken om zo je hoofd en je lijf weer in harmonie te brengen! Het geeft je nieuwe inzichten en daarmee kun je dan in je eigen tempo aan de slag om zo voorgoed af te rekenen met die klachten.

Coaching

Bij Masaka kun je niet alleen terecht voor therapeutische massages maar ook voor Coaching.
Indien je behoefte hebt aan een luisterend oor, een klankbord of spiegel, wanneer je wilt dat er iemand met je mee kijkt, meedenkt of letterlijk een eindje met je mee oploopt, dan ben je bij Masaka aan het juiste adres.
Wanneer je niet langer onzeker wilt blijven, je gebrek aan eigenwaarde achter je wilt laten en jij je kracht weer wilt hervinden, maak dan een afspraak voor een Coaching sessie!

Neuro Kinetische Therapie

Wat?? Hoor ik u zeggen… Neuro Kinetische Therapie (kortweg NKT). Wat dat is zal ik u uitleggen.
Bij NKT gaan we kijken welke spieren in uw lichaam niet op de juiste manier worden aangestuurd door het motor control center in de hersenen. Door middel van spiertesten kijken welke spieren onderwerken en welke spieren dus te hard werken. Dit geeft een disbalans waardoor klachten ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een knie waaraan u veel pijn heeft om wat voor reden dan ook. U gaat daarom, al dan niet bewust) anders lopen om de zere knie te ontzien. Dit maakt dat u uw spieren anders gebruikt en dat bepaalde spieren veel harder moeten werken dan normaal. Dit heeft tot gevolg dat deze spieren overbelast raken en u daar klachten krijgt. Uw hersenen hebben deze nieuwe manier van lopen inmiddels vastgelegd als de normaal stand. (als je iets enige tijd doet wordt het voor je brein als normaal beschouwd). Kortom, ook wanneer de pijn in de zere knie wellicht allang weg is, blijven uw hersenen toch op die aangepaste manier de spieren aansturen. U zult snappen dat dat niet goed gaat. Wat wij met NKT doen is dat we die onbalans gaan opzoeken en de overwerkte spieren losmaken. De onderwerkende spieren gaan we door middel van versterkende oefeningen weer terug in hun kracht brengen. Door deze oefeningen te doen gaat u tevens uw brein weer leren deze spieren weer op de normale manier aan te sturen zodat de onbalans verdwijnt.
Het is echt waanzinnig hoeveel problemen hiermee op een simpele manier kunnen worden verholpen. De resultaten zijn echt fantastisch!! Heeft u nu ook klachten waar u maar niet vanaf komt, maak dan eens een afspraak voor een NKT behandeling. Wellicht kunnen w voor u ook wonderen verrichten!

Triggerpoint Behandeling

Triggerpoints zijn spierknopen. Afvalstoffen in de spieren die klachten veroorzaken. Het vreemde van triggerpoints is dat deze op een heel andere plaats in het lichaam kunnen zitten dan waar de klacht zich uit. Bijvoorbeeld een pijnklacht in arm of hand kan veroorzaakt worden door een triggerpoint op de rug. Een triggerpoint behandeling is een zeer efficiënte, doeltreffende manier om lokaal deze spierknopen aan te pakken. Een behandeling die je ook zelf kunt leren toepassen waardoor je nog sneller resultaat zult boeken! Triggerpoint Behandeling is uitermate geschikt bij verschillende (chronische) klachten zoals CANS klachten, tennisarm, rugklachten, nekklachten, knieklachten, whiplash, hoofdpijn, migraine, oorsuizen, fibromyalgie etc.

Dorn Methode

Dit is een behandelmethode waarbij je een aanwezig beenlengteverschil opheft. Ook worden in een behandeling de heupen en de wervelkolom gecorrigeerd. Dit alles op een zachte manier natuurlijk! De kracht van zacht is ook hier zeker aan de orde!
Onze wervelkolom is het beschermende omhulsel van het ruggenmerg. Het ruggenmerg is onderdeel van het centrale zenuwstelsel en bestaat uit een grote bundel zenuwen die van de hersenen naar al onze organen en ledematen in ons lichaam gaat. Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Het lengteverschil kan variëren tot wel 4 centimeter. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding en kan daarbij een zenuw beklemmen.
Mensen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben horen vaak van de arts: “Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven….” Dat is lang niet altijd juist!. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor is ons lichaam tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen en dus te herstellen.
Dorn-therapie komt uit Duitsland. In tegenstelling tot “kraken” is de Dorn-methode een zachte therapie. Met de duimen zet de Dorn-therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plaats terug. Tegelijk wordt het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voel je je direct beter en worden klachten voorkomen en genezen. Deze methode wordt vaak gecombineerd met een Breuss massage. De St. Jans olie die hierbij wordt gebruikt werkt genererend op zowel spieren als beenderen.