Visie & Missie
Karin tijdens het geven van een behandeling, rugmassage

Mijn naam is Karin Stokman. Ik ben 57 jaar en woon in Leende. Na een carrière in heel uiteenlopende richtingen in onder andere Detailhandel, Marketing, Gezondheidszorg, Toerisme en IT ben ik in 2003 begonnen met de 4-jarige HBO opleiding tot Holistisch Massagetherapeut aan de Academie voor Massagetherapie Holos te Utrecht.

Na het behalen van dit diploma in 2008 heb ik daarnaast nog een aantal relevante opleidingen gedaan zoals o.a: Psychosociale basiskennis en Psychopathologie bij het NOGG te Utrecht. Stoelmassage bij Touchpro te Eindhoven. Guasha therapie bij Santai in Helmond. Triggerpoint Therapie bij Rob Beenker in Utrecht. Dorn methode bij Jos Dassen te Born. Reiki in Eindhoven en Frankrijk en vele andere cursussen op massage- en natuurgeneeskundig gebied.

Uiteraard besteed ik veel tijd aan bij- en nascholing om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Bijna 20 jaar heb ik nu een praktijk aan huis. Daarnaast heb ik ook nog 2 lokaties buiten de deur waar ik met veel plezier en met collega’s samenwerk. Naast het runnen van mijn massagepraktijk besteed ik veel tijd aan mijn gezin en de natuur. Ik woon ook niet voor niets aan de rand van het bos! Mijn hobby’s zijn fotografie, reizen, andere culturen, lekker koken, flora en fauna.

Vanuit mijn jarenlange fascinatie voor het functioneren van het menselijk lichaam ben ik bijna 16 jaar geleden begonnen aan de opleiding tot Holistisch massage therapeut.

Zelf heb ik in mijn jonge jaren erg veel last gehad van mijn nek en rug. Een strippenkaart bij de fysiotherapeut was het gevolg. Vandaag de dag weet ik dat dit lag aan het feit dat ik mezelf continue overbelastte. Ik vroeg teveel van mezelf, was te ambitieus, had teveel drive en te weinig zelfvertrouwen! Kortom, ik holde mezelf uit en daar kon mijn lichaam (lees geest) niet tegen. Mijn lijf protesteerde dan ook in de vorm van allerhande klachten.

Al een tijdje vóór mijn onvermijdelijke burn-out ben ik na gaan denken over wat ik nu werkelijk wilde. Dat was het moment waarop ik besloot me te gaan verdiepen in massage, maar dan wel kijkend naar de hele persoon (dus niet alleen lijf maar ook geest) want in mijn visie zijn lichaam en geest één.

Door niet alleen met symptoombestrijding bezig te zijn maar door naar de KERN te gaan wil ik mensen helpen werkelijk van hun klachten af te komen! De opleiding tot Holistisch Massagetherapeut bij Holos in Utrecht sloot daar naadloos op aan.  (Holistisch betekent allesomvattend, je neemt dus alles mee) De kern van Holistische massagetherapie is de eenheid tussen lichaam en geest. Het fysieke lichaam wordt gezien als een onderdeel van een geheel waar alle veranderingen op een aantal niveaus – fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel – zich kunnen manifesteren, reflecteren en projecteren met andere woorden: de geest drukt zich uit in het lichaam.

Vandaag de dag, 20 jaar verder, geef ik in mijn praktijk aan huis, therapeutische massagesessies en coach ik mensen bij het vinden van hun goede balans. Ik behandel en begeleid mensen met heel uiteenlopende klachten.

Mijn missie is dan ook om mensen te begeleiden van klacht naar kracht maar dan wel met de kracht van zacht!